Стотици къщи в село Мантуди в Гърция са наводнени след циклона “Ксенофон“.

...
Стотици къщи в село Мантуди в Гърция са наводнени след циклона “Ксенофон“.
Коментари Харесай

Гърция след циклона: Хора разказват за щетите

Стотици къщи в село Мантуди в Гърция са наводнени след циклона “Ксенофон “. Цялото имущество на локалните е унищожено, а вредите са на стойност от десетки хиляди евро за всяко домакинство, оповестява. Най-засегнат е регионът на остров Евия, само че огромна част от к онтинентална Гърция, северно от Атина , също е потърпевша от бурята.

Един от тримата индивида, които се издирваха, е открит. 28-годишното момче беше намерено живо, откакто се е избавило в автомобила си. Други двама към момента се търсят.
Въпреки че бурята отмина и се насочи към Северозападна Турция, ситуацията в Гърция остава тежка.



" За минути къщата беше под вода. Събудихме се и побягнахме. Цяло знамение е, че сме здрави ", сподели Евангелия, пострадала от бедствието.
Хората описват, че водата е бушувала до сутринта и отнесла всичко. В село Мантуди реката прави изострен завой. На самия завой е къщата на Цинас. Той споделя, че стихията хванала в клопката си първо майка му.-->

" Майка ми е стара. Водата я бутна и я понесе. Сега е в болничното заведение ", оплака се Цинас.

От близо 500 къщи, половината са наводнени . Последните седем дни в селото е имало панаир. Сергиите, кафенетата и стоката са заринати с тиня. Пътят сред Халкида и Мантуди и още десетки  обитаеми места също е мощно обиден. Огромна част от платното е отнесена от водата.

Повредените сектори са затворени. За няколко дни хиляди души остават блокирани по поречието на река Киреа. Именно във водите на тази река към момента се търсят двама души - пенсионери, заклещени от водата, до момента в който пътували.

Всички потърпевши чакат помощ от държавното управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР